måndag 14 oktober 2013

Längs vägenAtt gå ner i vikt kan bli en ganska kostsam historia. Tröjor blir för stora, blusar och skjortor börjar få tältvarning och byxorna är helt plötsligt pösiga under rumpan eller för stora i midjan och om låren. Bh - kuporna fylls inte upp som innan och du har fått knäppa in runt bröstet. Känner du igen scenariot?

Att gå och köpa nytt under viktnedgång kan då bli väldigt dyrt eftersom du säkerligen behöver byta ner fler storlekar framöver. Ett bra sätt att spara pengar på under denna tid är att kika och handla på loppis och second hand. Då blir det inte lika kännbart i plånboken.

På bilden ovan är jag klädd i second hand - fynd, allt från Röda korset, till en relativt löjligt liten summa om jag jämför mot vad det skulle kostat nytt. Mina allra bästa fynd har jag gjort på second hand. I lördags gjorde jag nya fynd på Hjärta till Hjärta, en favoritbutik.

För övrigt gillar jag återvinningstänket (även om det inte bidrar till Sveriges ekonomi) och köper gärna begagnat så långt det går. Kläder/saker/leksaker som jag/barnen inte fått sålt eller använder längre skänker jag vidare till Kvinnojouren i Motala som tacksamt tar emot alla gåvor de får.

1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...