söndag 6 oktober 2013

ProgesterAll
Sen mitt hormontest i januari där det visades att mina progesteronnivåer var i botten har jag smörjt med bioidentiskt hormon, den på bilden ovan. Nog har mina symtom dämpats, inte helt men bättre. För någon månad sen beställde jag en kräm och fick hem instruktioner där jag konstaterade att jag tagit fel dos sen start. Jag måste ha missuppfattat. Nu tar jag rätt dos och upplever förbättring. Inte tipptopp än men än bättre.

Innan jag visste bättre och innan jag visste om bioidentiskt hormon har jag fått syntetisk medicin för att lindra mina besvär. När jag sökte till gyn fick jag antidepressiva tabletter att ta innan mens. Nog hjälpte det mot mina symtom (och gav biverkningar) men de hjälpte ju inte mot mitt grundproblem som var progesteronbrist.

Efter en föreläsning av Therese Renåker fick jag upp ögonen än mer av vad hormoner gör och idag förfasas jag av okunskapen i sjukvården och hur många kvinnor som blir felbehandlade och mår sämre än vad de behöver göra. Kvinnor som bollas hit och dit och inte blir hjälpta och slutligen tas livmodern bort. Är det rätt väg att gå? Ytterst tveksamt. För vissa kanske men problemen försvinner inte utan kan snarare ställa till det än mer hormonellt i kroppen.

Det börjar oftast som ung flicka, börjar med p - piller för att skydda sig mot oönskad graviditet/minska kraftiga mensblödningar och här börjar obalanserna. Syntetiskt hormon i p - piller. Små barn utsätts för störningar med platsleksaker. Luktar en leksak starkt av plasten: köp inte. Släng! Det börjar redan i fosterstadiet. Skrämmande.

Filmen Underkastelsen med Eva Röse belyser alla kemikalier vi får i oss.Vill du läsa mer om progesteron finns det en bra sida här Hormoni

2 kommentarer:

 1. Menar du att du tagit för lite innan eller? Har just själv börjat ta denna och upplever helt klart förbättringar. Är piggare, klarare i huvudet och har sovit bättre vissa nätter. Dock tycker jag att hyn blivit sämre. Skulle vara spännande att höra om dina erfarenheter av krämen. Tack för en bra blogg. Gillar att läsa om dina sunda tankar och värderingar. //Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Hej Marie!

   Ursäkta att mitt svar dröjt!

   Ja, jag tog för liten dos innan. Jag sover bättre och humöret är förbättrat (inte helt men betydligt bättre!) "Nackdelen" är att det lugnar mig så pass om kvällarna att jag somnar i soffan ;-)
   Gällande hyn har jag inte märkt någon skillnad, äter jag fel mat märker jag skillnad men inte efter att jag började med krämen. Jag har läst från andra kvinnor som märkt samma förändring i hyn som du har gjort och vad jag har förstått är det en reaktion och något som är övergående.

   Heléne

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...