söndag 12 oktober 2014

Morotsbröd

Igår fick jag ett ryck och slängde ihop två limpor. Först kikade jag runt på nätet efter passande recept, det ska vara glutenfritt och helst fritt från mandelmjöl. Morotsbrödet nedan var lätt att göra och jag provsmakade en rostade skiva till frukost i morse. Mättande, saftigt och med bättre smak än förväntat! Det här blir en favorit när det suger i rostmacke - tarmen :-) 

Jag hade inte 1 kg morötter och fyllde ut det som "fattades" med 1½ dl kokosnötsmjöl. 

Receptet på morotsbröd finner du här kommer från Magnus och Jenny och bloggen
  Under vårt tak. Kika gärna in och inspireras! 




Morotsbröd 1 limpa 

1 kg morötter 
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnos
1 dl linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 tsk salt
4 ägg

  • Skala och riv morötterna.
  • Mixa alla fröer till mjöl. 
  • Blanda frömjöl, salt och morötter. 
  • Vispa äggen. 
  • Blanda ihop med morotssmeten. 
  • Klä en brödform med bakplåtspapper. 
  • Fördela ner degen. 
  • Grädda i ugn 175 grader i 80 minuter och tills brödet är genomgräddat. 
  • Låt svalna på brödgaller. 
  • Skiva brödet. 
Brödet går att frysa. Gott att rosta :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...