fredag 22 maj 2015

OCM och naturlig rengöring


Sen jag var 12 år har jag haft problem med acne och med det har jag även provat det mesta i handeln för att bekämpa blemmorna. Allt från Clerasil till fina dyra märken vars namn man inte kan uttala korrekt om man inte kan franska. Har någon av produkterna fungerat? Inte värst. 

Efter många års produkttestande hit och dit hittade jag en produkt på Apoteket som faktiskt funkade bra så den körde jag på med i några år men jag var inte helt nöjd med den ändå. Jag började tvivla på alla ingredienser som inte gick att uttala. 

Stötte in på Noo Poo och slopade till slut allt och rengjorde med enbart vatten. Hyn blev än bättre. Kosttillskott som Omega 3, D-vitamin, B-vitamin, zink och magnesium intogs och bröstet och ryggen blev än bättre. 

I över 20 år har jag haft finnar. Som 15-åring fick jag höra att det brukar bli bättre i 20 - 25-årsåldern. Tröstande ... Passerade 20 och senare 25 och finnjäklarna var kvar. 
Efter omläggning till lchf förbättrades min hy avsevärt och aning förbättring efter att badrumsskåpet rensades och endast vatten infördes. 

Kokosolja är förenat med lchf. Snart använde jag det i ansiktet och på kroppen också. Så småningom läste jag något om att "fett löser fett", fullkomligt logiskt men ologiskt och det måste testas! Jag började rengöra ansiktet/ta bort smink med kokosolja. Första reaktionen: vad ren och mjuk huden känns. 
Sen dess har jag tvättat ansiktet med kokosolja. Visst kan jag vara lat ibland och gno rent ögonen (ta bort mascara, det tar lite längre tid med kokosolja) med tvål och vatten men ansiktet blir så strävt och torrt.

I höstas stötte jag på OCM, Oil Cleansing Method, någonstans på nätet. Det lät intressant och självklart måste det testas. In på Apoteket, fråga efter ricinolja och apotekarien frågade lite försiktigt vad jag ska med ricinoljan till? Vi pratade länge och hon blev minst lika nyfiken på OCM. Hem och blanda. Massera in. Jamen jo, de där små grynkulorna som jag läste kunde kännas uppenbarade sig! Blä, äckligt, massa skit och jox i ansiktet. Jag masserade länge, himlans skönt. Tvätta rent med en varm handduk. Ojojojojoj. Vilken underbar känsla i ansiktet. Ren och slät och fräsch. Från och med den dagen är flaskinnehållet ovan min rengöring. Det är den bästa produkt jag använt genom åren och garanterat den billigaste också. Hyn känns ren och mjuk efteråt, len som en barnrumpa och man ser fräsch ut.

Kokosoljan använder jag som rengöring men även som smörj till hela kroppen. Används även som sololja och den ger en finfin bränna. Ricinblandningen använder jag när jag känner för en liten grundligare/djupare rengöring.

OCM lämpar sig väldigt bra för den med problemhy. Använder man sig av OCM bör man tänka på att inte gå ut för hårt i början då ricinoljan drar ut skit ur porerna så hyn kan försämras. Det kan räcka med en - två  gång/vecka till en början.

Fet hy: 50/ 50 av ricinolja och vegetabilisk olja exempelvis oliv-, solros -, avokado-, jojoba – eller mandelolja.

Balanserad/normal hy: 30/70 av ricinolja och vegetabilisk olja exempelvis oliv-, solros -, avokado-, jojoba – eller mandelolja.

Torr hy: 25/75 av ricinolja och olivolja.

Gör så här: 

1. Blöt gärna en handduk med varmt vatten, så varmt du klarar av, och lägg över ansiktet för att öppna upp porerna.
2. Värm oljan i händerna och massera in i ansiktet. Gnugga extra på problemområden.
3. Torka av oljan med en varm handduk, så varm du klarar av.
4. Smörj in ansiktet om du upplever att hyn är torr.

3 kommentarer:

 1. Spännande!! Kokosolja lr sesamolja har jag använt ett bra tag till att ta bort smink med bra resultat!
  När jag läste i höstas va det en kvinna med som har sååå fin hud! kunde inte låta bli att fråga hur hon gjorde ;) använde ricinolja!! hur kommer jag inte ihåg, men ska minsann kolla med henne igen!
  Nu har jag en flaska hemma så "din" rengöring ska testas :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Efter att jag rengjort ögonen från smink med hjälp av olja blir min syns uddig och är så i ett bra tag. Vad gör jag för fel?

  SvaraRadera
 3. Synen blir suddig. Olja fastnar i ögonen.

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...