Tacopaj 4-6 personer
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Häll smöret i en form och vispa snabbt ihop stanningen. Häll i formen och grädda i 225 grader tills ytan ser torr ut eller har fått fin färg. Ca 25-30 minuter tror jag det tog.
Pajinnehåll:
400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
smör att steka i
1 msk tomatpuré
2 msk tacokrydda
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
1/ dl creme fraiche
Tacokrydda:
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Blanda och förvara mörkt och torrt
Bryn köttfärsen med vitlök och kryddorna i smör. Tillsätt vatten och låt puttra ihop. Häll över köttfärsen i pajbotten och fördela över tomat och lök. Blanda riven ost med grädde och creme fraiche och fördela över pajen. Grädda 10-15 min eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.
Jag älskar tacopajen, tycker den är ljuvlig!!
SvaraRadera