måndag 8 juni 2009

Airams kålgott i gryta

Kokboken har mycket gott och idag testades den här kålgrytan. Stackars maken kom hem på lunch och åt en fjuttig portion. "En massa kål med lite kött?" var hans kommentar. Kål är inte en av hans favoriter om jag säger så men han tyckte det smakade gott. Receptet är från Doktor Dahlquists och Airams LCHF-kokbok.


4-6 personer

Ta den större mängden creme fraiche och grädde om du vill ha mer sås.
1 kålhuvud ca 1 kg
1 stor gul lök
500 g blandfärs
salt, vit, svart och kryddpeppar (jag hoppade kryddpeppar)
soja
smör att steka i
1-2 dl grädde
1-2 dl creme fraiche (jag hade turkisk yoghurt, gick lika bra)


Tärna kålen i mindre bitar. Hacka löken. Stek i omgångar i smör. Bryn färsen för sig. Blanda med kål och lök. Krydda. Färga med en skvätt soja. Tillsätt grädde och creme fraiche. Låt puttra 15-20 min tills kålen är mjuk och såsen fått en simmig karaktär. Servera med osockrade eller lättsockrade lingon.


Nu ska sonen och jag blanda ihop glass. Den får provas till kvällens CSI.

3 äggulor
3 dl grädde
frö från en vaniljstång

Vispa ihop ingredienserna. Ställ i frysen tills den hårdnar. Rör i glassen några gånger.

3 kommentarer:

  1. Smarrigt det låter, det ska jag testa :-)

    SvaraRadera
  2. Det ser gott ut! Jag älskar kål :-) Måste testa :-)

    SvaraRadera
  3. Kålgott puttrar just nu på spisen! Luktar förföriskt gott..
    Ha det bra,
    Erika

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...