fredag 5 juni 2009

Tacopaj

Jag fick ju hem min beställda kokbok, Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok förra veckan och i tisdags var jag tvungen att prova ett recept. Jag tyckte tacopajen var väldigt god och nej, jag blev inte så proppmätt som de lovar i receptet och som man brukar bli av tacopaj gjord på mjölbotten. Maken åt under tystnad men sa sen att han hellre föredrog en vanlig pajbotten. Smaken är ju som baken som sagt ... delad.




Tacopaj 4-6 personer
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Häll smöret i en form och vispa snabbt ihop stanningen. Häll i formen och grädda i 225 grader tills ytan ser torr ut eller har fått fin färg. Ca 25-30 minuter tror jag det tog.


Pajinnehåll:
400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
smör att steka i
1 msk tomatpuré
2 msk  tacokrydda
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
1/ dl creme fraiche


Tacokrydda:
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Blanda och förvara mörkt och torrt


Bryn köttfärsen med vitlök och kryddorna i smör. Tillsätt vatten och låt puttra ihop. Häll över köttfärsen i pajbotten och fördela över tomat och lök. Blanda riven ost med grädde och creme fraiche och fördela över pajen. Grädda 10-15 min eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.

1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...